bitcoin swish

Köpa Kryptovaluta med swish – enkel och snabb guide med bilder

Idag kan man köpa bitcoin och andra kryptovalutor på många olika handelsplattfromar och med många olika betalalternativ. Det enklaste för dig som vill komma igång här i Sverige är betalning med Swish som går på bara några minuter.

Såhär köper du kryptovaluta med swish steg för steg:

Välj kryptovaluta

1. Välj kryptovaluta

Det första du behöver göra är att välja vilken kryptovaluta du vill köpa. De vanligaste kryptovalutorna som går att köpa med swish är: 

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
Välj belopp i kryptovaluta eller SEK

2. Välj belopp i kryptovaluta eller fiat (SEK)

Efter val av kryptovaluta väljer du köpbelopp i kryptovaluta eller fiatvaluta. När du valt belopp och går vidare låser sig den aktuella kryptovalutakursen i 10 minuter vilket säkerställer rätt prisnivå.

3. Skriv in din plånboksadress (cryptowallet)

När du har valt belopp är det dags att skriva in din plånboksadress för att du ska kunna ta emot dina kryptovalutor. Har du inte en plånbok behöver du skaffa en innan du köper dina kryptovalutor genom att exempelvis ladda ner en på appstore (jag använder bluewallet).

Vad är en kryptoplånbok?

(4. skriv in personliga uppgifter)

Det går att handla kryptovalutor anonymt men de flesta handelsplattformar och växlingstjänster kräver personliga uppgifter vid köp av kryptovaluta. För att säkerställa köpet och verifiera dig som köpare krävs det ofta bild på ditt ID och ansikte.

Slutför köp och ta emot kryptovalutor

5. Slutför köp och ta emot kryptovalutor

När alla uppgifter och (viktigast av allt) din plånboksadress är ifyllda slutför du köpet genom att logga in med bank-id och betala med swish. Det tar vanligtvis 30-60 minuter från köpet innan du ser kryptovalutorna i din plånbok.

köpa kryptovaluta med swish

Här kan du köpa kryptovalutor med swish

Det finns flera olika företag som tillhandahåller betalning med swish, dessa är:

Vill du veta mer om respektive plattform kan du läsa min jämförelse: Bästa kryptomäklaren (växlingstjänsten) i Sverige – Komplett jämförelse

Hur säkert är det att handla kryptovalutor med swish?

Att handla kryptovalutor med swish anses säkert då växlingstjänsterna och handelsplattformarna är under tillsyn av finansinspektionen samt att du behöver verifiera dig med bank-id.

Kryptovalutaplånbok

En kryptovalutaplånbok är en digital förvaringslösning som möjliggör förvaring av kryptovalutor. Med en plånbok kan du förvara, skicka eller ta emot kryptovalutor. Varje plånbok har en unik “plånboksadress” som du använder för att navigera köp och sälj. En plånbok behövs alltid vid kryptovalutahandel med swish. Vissa handelsplattformar som Trijo tillhandahåller en integrerad förvaring (du behöver inte skaffa en plånbok) där du förvarar dina kryptovalutor direkt på plattformen.

För förvaring av större belopp (>10 000) används ofta en hårdvaruplånbok, exempelvis Ledger och Trezor.