Elavtal och elpriser

Elpriser har stigit kraftigt senaste åren och är en stor del av den vardagliga ekonomin. Vi på investguiden skriver om elavtal och elpriser för att hjälpa dig spara pengar på dyra elkostnader.

När det är dags att byta elbolag är många osäkra på vad de ska göra. Måste jag säga upp mitt nuvarande elavtal …

När det gäller vår ekonomi och hushållsbudget vill vi alla ha så låga kostnader och så bra avtal som möjligt. Detta gäller …

De senaste åren har el och elpriser i synnerhet tagit stor plats i media. Nyheterna rapporterar ständigt om elbrist och högre elpriser …

Vanliga frågor om el:

Vad är priset på el idag?

Priset på el förändras varje dag. Se dagens elpriser här.

Vilka har den billigaste elen?

Det finns många elhandelsbolag att välja på och de alla erbjuder olika priser. Hos compricer kan du jämföra olika elavtal för att hitta den billigaste elen.

När kommer elen att bli billigare?

Just nu är elen dyr om man jämför med historiska siffror, vilket får många att ställa frågan: när kommer elen bli billigare? Att svara på frågan är svårt, men elpriserna bör sjunka i framtiden när kärnkraftverk, solpaneler och vindkraftverk har byggts.

Vad kostar en dusch 2022?

En 10-15 minuters dusch med varmvatten kostar ca 30-45 kronor, men kan variera från så lågt som 10 kronor upp till 60 kronor beroende på vilken tid på dygnet du duschar och vilket elavtal du har. Duschar du i 10 minuter varje dag i en månad blir det ca 900 kronor per månad!