aktiepoddar

Aktie- och finans podcasts – Lista på 16 bästa aktie- och finans poddarna

Att lyssna på podcast är ett av de smidigaste och roligaste sätten att lära sig mer om aktier och finans och senaste åren har antalet poddar inom ämnet ökat dramatiskt. Samtidigt som utbudet är väldigt högt är det svårt att hitta bra poddar som man tycker om i podd-djungeln. Jag har lyssnat igenom dussintals olika poddar och tar i artikeln upp 16 podcasts om allt som rör investeringar, sparande och finans som jag tycker är bra.

Precis som jag har gjort rekommenderar jag att lyssna igenom många olika podcasts för att hitta de som passar dig, dina intressen och preferenser.

Letar du efter en ny aktieapp? Isåfall kan du läsa vår jämförelse av de bästa apparna för aktier och fonder här.

Bästa aktiepodden för nybörjare

Bästa aktiepoddarna för nybörjare är Sparpodden och Avanzapodden i vilka du som nybörjare får mycket information och tips kring aktier, börs, finans och privatekonomi. Både Sparpodden och Avanzapodden är två av de mest lyssnade poddarna i Sverige inom segmentet och många nybörjares favoriter som vill lära sig mer om aktier och finans. Sparpodden och Avanzapodden finns även som filmade avsnitt på youtube. De filmade avsnitten hittar du här:

Lista på aktie- och finanspodcasts

I listan tar jag upp podcasts som berör ekonomi, sparande och investeringar i stort, i vilket ämnen exempelvis kan vara aktier, fonder, kryptovalutor, fastigheter, sparande, privatekonomi, världsmarknader, råvaror, och valutor. I listan sätter jag en svårighetsgrad från 0-10 på varje podcast vilken är till för att få en uppfattning om hur avancerad en podcast är – där 0 är lättast att förstå och mest nybörjarvänlig och 10 är mycket avancerad med svåra begrepp och högt tempo.

Antiloop podcast

1. Antiloop Podcast

Antiloop podcast är en djupgående men samtidigt översiktlig podd om aktier, fonder, råvaror och finansmarknaden i stort och görs av förvaltarna Anna Svahn, Martin Sandquist och Karl-Mikael Syding som alla har stor erfarenhet inom finans. Antiloop podcast tycker jag sticker ut från andra poddar genom att se på saker över längre perioder och med ett bredare perspektiv. Fokus ligger på aktiemarknaden, inflation, guld och andra råvaror och till viss del kryptovalutor med fokus på bitcoin. Lyssna på Antiloop podcast här:

Svårighetsgrad: 7/10

Anna Svahn och Karl-Mikael Syding
Anna Svahn och Karl-Mikael Syding
Börspodden

2. Börspodden

Börspodden är en podd gjord av de två dagshandlarna Johan Isaksson och John Skogman i vilken du alltid får intressanta avsnitt om allt från aktier till privatekonomi. I podden bjuds det in många gäster som ger en bredare inblick inom aktie- och finans. Lyssna på Börspoddens senaste avsnitt här:

Svårighetsgrad: 4/10

John Skogman och Johan Isaksson
John Skogman och Johan Isaksson
Börssnack
Erik Hansén och Jonas Olavi

3. Börssnack – med Hansen och Olavi

Börssnack är en podd av Erik Hansén och Jonas Olavi med intressanta samtal om marknader i stort och med många spännande gäster men med något högre svårighetsgrad. Lyssna på Börssnack här nedanför eller se filmade avsnitt av börssnack på Youtube.

Svårighetsgrad: 9/10

Dom kallar oss krypto
Gunnar Harrius och Mårten Andersson

4. Dom kallar oss krypto

Dom kallar oss krypto är en bra nybörjarpodd för dig som är intresserad av kryptovalutor gjord av komikern Mårten Andersson och journalisten Gunnar Harrius. I podden tas nyheter om kryptovalutor upp samtidigt som kryptovalutor överlag diskuteras på ett förståeligt och folkligt sätt med spännande gäster med stor inblick i kryptomarknaden. Lyssna på Dom kallar oss krypto här nedanför eller se filmade avsnitt av Dom kallar oss krypto på youtube.

Svårighetsgrad: 2/10

Sparpodden
Frida Bratt och Alexander Gustafsson

5. Sparpodden

Sparpodden är Nordnets podcast om aktier, fonder, kryptovalutor och andra ämnen inom börs och finans. De som pratar i podden är framförallt programledaren Alexander Gustafsson men också sparekonomen Frida Bratt och många spännande gäster. Programledaren Alexander gör ett bra jobb som gör avsnitten intressanta och djupgående men också lätta att förstå med en touch av humor. Lyssna på Sparpodden här. Se Sparpodden filmad här.

Svårighetsgrad: 3/10

Avanzapodden

6. Avanzapodden

Avanzapodden är en nybörjarvänlig podcast om aktier, börs och privatekonomi i stort som görs av Nicklas Andersson och Johanna Kull. I avsnitten får du tips och information som presenteras på en lättförståelig nivå, men också spännande perspektiv från olika gäster. Både Nicklas och Johanna är bra och tydliga pratare. Lyssna på Avanzapodden här.

Svårighetsgrad: 3/10

Bitcoinpodden

7. Bitcoinpodden

Bitcoinpodden är som namnet avslöjar en podd om bitcoin, men även andra kryptovalutor och saker som rör kryptomarknaden producerad av Trijo News. De som pratar i podden är Christian Ploog och Totte Löfström vilka är djupt insatta i kryptovalutor och därav intressanta att lyssna på. Lyssna på Bitcoinpodden här.

Svårighetsgrad: 6/10

Totte Löfström
Totte Löfström
Börshajenpodden

8. Börshajenpodden

I podcasten börshajenpodden kan du lyssna på intressanta avsnitt om privatekonomi, investeringar, sparande och mer genom Andra Farhad som pratar med spännande och erfarna gäster. Främst består avsnitten av gäster från relevanta bolag med stor insikt i ekonomi och finans. Lyssna på börshajenpodden här. Se Börshajenpodden filmad på youtube här.

Svårighetsgrad: 3/10

Andra Farhad
Andra Farhad
Fill or Kill

9. Fill or kill

Fill or Kill är en börs- och finanspodd med fokus på aktiebolag och trading. Podden drivs av tre anonyma daytraders (dagshandlare) som har god erfarenhet kring börsen och aktiehandel. Fill or Kill är en intressant och rolig podd som passar nybörjare såväl som erfarna investerare. Lyssna på Filll or Kill här.

Svårighetsgrad: 6/10

Investerarens podcast
Nicklas Andersson

10. Investerarens Podcast

Investerarens Podcast är en podd gjord av avanzas Nicklas Andersson med syfte att fördjupa sig i investeringar och sparande med fokus på aktier, fonder och andra värdepapper samt börs och finans i stort. Nicklas bjuder in relevanta och spännande gäster från olika bolag. Lyssna på investerarens podcast här.

Svårighetsgrad: 5/10

Rika tillsammans
Jan och Caroline Bolmeson

11. RikaTillsammans

Rikatillsammans är en podd gjord av paret Jan och Caroline Bolmeson vilka diskuterar ekonomi, sparande och investeringar på börsen i familjär ton. Avsnitten är långa och genuint gjorda med trevliga samtal som är lätta att hänga med i. Podden passar dig som nybörjare perfekt då de ofta förklarar begrepp och delar med sig av kunskap. Lyssna på RikaTillsammans här. Se RikaTillsammans filmade avsnitt på Youtube här.

Svårighetsgrad: 3/10

Sparmakarpodden

12. Sparmakarpodden

Sparmakarpodden är en podcast av paret “sparmakarna” vilka diskuterar långsiktiga investeringar, sparande och ekonomi under lätta samtal. Podden passar främst nybörjare som vill lära sig mer om aktier och investeringar i stort. Lyssna på sparmakarna här.

Svårighetsgrad: 2/10

Placerapodden

13. Placerapodden

Placerapodden ger en varm känsla med trevliga och intressanta avsnitt om aktier, fonder, sparande, analyser, räntor, valutor och råvaror. Det jag gillar med placerapodden är att de är flera talare vilket gör att samtalen får fler perspektiv. Lyssna på Placerapodden här.

Svårighetsgrad: 6/10

Jesper Norberg, Ellinor Beckett, Karl Lans och Pär Ståhl
Jesper Norberg, Ellinor Beckett, Karl Lans och Pär Ståhl
EFN Marknad
Ara Mustafa och Albin Kjellberg

14. EFN Marknad

EFN Marknad är en bra podd för dig som vill lära dig om investeringar, aktier och fonder i stort samt individuella aktier, bolag och marknader. Podden görs av Ara mustafa och Albin Kjellberg som bjuder på roliga och relevanta avsnitt för både nybörjare och mer erfarna investerare. Lyssna på EFN Marknad här. Se EFN Marknad på Youtube här.

Svårighetsgrad: 6/10

Penserpodden

15. Penserpodden

Penserpodden är en podd i namn av banken Erik Penser, i vilken förvaltare och analytiker bjuder in till intressanta samtal med gäster från relevanta aktiebolag. Det diskuteras aktier och börs med något svårare begrepp. Lyssna på Penserpodden här.

Svårighetsgrad: 8/10

25 minuter podcast

16. 25 minuter

25 minuter podcast producerar snudd på filosofiska avsnitt på (som namnet avslöjar) endast 25 minuter med intressanta tankegångar om investeringar, utveckling och livet i stort. Podden görs av Mikael Syding och Ludvig Sunström. Lyssna på 25 minuter här:

Svårighetsgrad: 6/10

Vill du lära dig mer om aktier och investeringar på en djupare nivå kan du se förslag på böcker i denna artikeln:
Aktie- och ekonomiböcker och ljudböcker – 5 bästa böckerna för nybörjare